Retki Bongan linnaan 16.9.2017

Teemme retken Loviisaan Bongan linnaan lauantaina 16.9. Yhdistys kustantaa esittelykierroksen linnassa klo 12.00, osallistujat maksavat ja järjestävät omat matkansa.

Bongan linnassa on professori, taiteilija Riitta Nelimarkan ateljee- ja työtilat sekä näyttelygalleria. Venäläiskaudella rakennettu, upea patriisilinna sijaitsee Loviisan ydinkeskustassa. Sen osoite on Linnankuja 1.

”Bongan Linna on jännittävä ja hieman outokin ilmestys keskellä Loviisan idyllistä pikku kaupunkia, heti kirkosta etelään. Luomuksen rakennutti viime vuosisadan alussa pietarsaarelainen pariskunta asunnokseen. Vuonna 1998 kiinteistö siirtyi nykyisille käyttäjilleen Riitta Nelimarkalle ja Jaakko Seeckille. Kauhtunutta patriisilinnaa on vuosien aikana korjattu vanhaa kunnioittaen.” (Katso kuvia ja lisätietoja: www.bonga.fi)

Esittely kestää noin 1,5 tuntia, ja sen yhteydessä on kahvitarjoilu. Esittelyn jälkeen halukkaat lähtevät kevyelle, omakustanteiselle lounaalle Konditoria-Café Vaherkylään, Aleksanterinkatu 2. Kahvila sijaitsee korttelin toisella puolella.

Matkat: Klo 10.00 lähtee linja-auto Kotkaan Kampin linja-autoasemalta laiturista 4. Se saapuu Loviisaan klo 11.35. Omalla autollakin voi tulla.

Loviisasta lähtee Helsinkiin linja-autoja esimerkiksi klo 14.10 ja 15.40.

Ilmoittautuminen yhdistyksen sihteerille.

 

Posted in tapahtumat.