Sanan valta -koulutuspäivä 3.5. klo 10–16.30 Tieteiden talolla Helsingin Kruununhaassa

Journalistiliiton, Tiedetoimittajain liiton ja Terveystoimittajat ry:n yhteinen vuotuinen seminaari järjestetään keskiviikkona 3.5. klo 10–16.30. Paikkakin on perinteinen: hienoksi remontoitu Tieteiden talo Helsingin Kruununhaassa.

Luvassa on jälleen kiinnostavia puheenvuoroja kaikille osallistujille sekä intensiivisiä työpajoja. Tänä vuonna teemana ovat työelämätaidot ja vuorovaikutus työkavereiden, haastateltavien ja yleisön kanssa. Pohdimme ja harjoittelemme myös tekoälyn käyttöä vastuullisen sisällöntuottajan työkaluna.

Aloitamme päivän aamukahveilla klo 9.30. Sen jälkeen klo 10–11.30 kuulemme teemapuheenvuorot kolmelta asiantuntijalta, jotka myös osallistuvat yhteiseen keskusteluun. He ovat mediamaailman tuntija, työyhteisöjen kehittämiseen erikoistunut yrittäjä Elina Yrjölä HNY Groupista, strategia-asiantuntija Sija Tenhunen Yleltä sekä palkittu tiedetoimittaja, dokumentaristi ja tietokirjailija Tapani Niemi.

Iltapäivällä lounaan jälkeen pääset kahteen työpajaan. Yhden pajan kesto on 1,5 h. Pajoja on tarjolla yhteensä kolme, kaikki eri teemoista. Raksi suosikkisi ilmoittautumislomakkeella. Pyrimme täyttämään osallistujien toiveet, mutta jos johonkin pajaan on poikkeuksellisen paljon tulijoita, saatamme joutua rajoittamaan sinne pääsyä. Pajat pyörivät rinnakkaisissa saleissa klo 13–14.30 ja taas kahvitauon jälkeen klo 15–16.30. Kukin paja toistuu identtisenä ennen ja jälkeen kahvitauon.

1) Ensimmäisen työpajan aihe on tekoälyn perusteita yleistoimittajalle ja -viestijälle. Pääset myös tekemään pienen harjoituksen aiheesta. Kouluttajina toimii globaalia suosiota keränneen Elements of AI -kurssin tuottaneen teknologiayhtiö Reaktorin kivikova kolmikko: tekoälyjohtaja Mikko Koskinen, senior data scientistist Janne Sinkkonen sekä head of external communications Jenna Karas.

2) Toisen pajan vetää näyttelijä Niina Nurminen. Hän tarjoaa kollegansa kanssa draamallisessa työpajassa onnistumisen evästä hankaliin haastattelutilanteisiin. Näyttelijät opettavat, miten luet sanattomia viestejä, miten viestit kehon kielellä rauhallisuutta ja asiantuntemusta ja miten saat jännittämistä hallintaan.

3) Kolmannessa työpajassa kouluttaja on toimittaja ja tietokirjailija Elina Grundström, jonka kanssa pohditaan narratiiviseen tietokirjoittamiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä muun muassa tietokirjoihin liittyvien esimerkkien avulla.

Maksuton tapahtuma on tarkoitettu Journalistiliiton, Tiedetoimittajain liiton ja Terveystoimittajat ry:n jäsenille. Tiedetoimittajat tarjoaa aamu- ja iltapäiväkahvit. Omaskustanteisen lounaan voit valita Kruununhaan runsaasta ravintolatarjonnasta. Lounaan voi ostaa myös Tieteiden talon kahvilasta.

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Varatun paikan käyttämättä jättämisestä ilman terveydellistä perustetta seuraa 30 euron peruutusmaksu.

Lisätiedot Journalistiliiton koulutuspäälliköltä nina.porra(at)journalistiliitto.fi

Maksuton tapahtuma on tarkoitettu Journalistiliiton, Tiedetoimittajain liiton ja Terveystoimittajat ry:n jäsenille.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

Posted in tapahtumat.