Veripalvelun uusi toimintakeskus Vantaalla 19.4.

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu kutsuu Terveystoimittajat ry:n jäsenet tutustumaan Veripalvelun upouuteen toimintakeskukseen Vantaan Vehkalassa keskiviikkona 19.4. klo 14–17. Osoite: Härkälenkki 13, Vantaa (Vehkalan juna-aseman vieressä).

Vantaan tuotantotiloissa valmistetaan kaikki Suomen sairaaloissa käytettävät verivalmisteet ja tuotetaan Veripalvelun laboratoriotutkimukset sekä uusien soluterapiavalmisteiden tuotanto. Veripalvelu käsittelee päivittäin noin 800 verenluovuttajan lahjoittaman veren tehden niistä erilaisia verivalmisteita.

Laitos otettiin käyttöön marraskuussa 2022 ja se on varustettu huipputeknologialla. Esimerkiksi verinäytteiden tutkimuksessa käytettävä laboratorioautomaatio on alan moderneimpia. Pääset vierailun aikana tutustumaan, miten Suomen verihuolto toimii. Tutustut tuotantotiloihin, veren tutkimiseen sekä varastointiin ja logistiikkaan. Kuulet myös uusien soluterapiavalmisteiden kehitystyöstä.

Kierrämme tuotantotiloissa ja pääset jututtamaan Veripalvelun asiantuntijoita. Kierros kestää noin 2 tuntia ja sen jälkeen tarjolla on vielä pientä syötävää ja virvokkeita.

Ilmoittautumiset viimeistään 14.4.2023 sähköpostilla Veripalveluun Margit Sädekarille: margit.sadekari@veripalvelu.fi. Kerro ilmoittautuessasi nimi, sähköpostiosoite ja mahdolliset erityisruokavaliot.

Lisätietoja: viestintä- ja henkilöstöjohtaja Willy Toiviainen, puh. 040 523 7451, willy.toiviainen@veripalvelu.fi

Posted in tapahtumat.