Vierailu Sitraan 20.9.

Tulevaisuustalo Sitra kutsuu Terveystoimittajat ry:n jäsenet vierailulle Helsingin Ruoholahteen maanantaina 20.9. klo 16–18. Parituntisen keskustelun aikana sivuamme ainakin terveysdata- sekä osallisuusasioita. Etäosallistumien myös mahdollista!

Voimme pohtia yhdessä, mitä ajatella EU-komissiolta alkuvuodesta odotettavasta lainsäädäntöaloitteesta, joka koskee eurooppalaista terveystietoaluetta eli terveysdata-avaruutta (European Health Data Space). Sen luominen on yksi Euroopan komission poliittisista painopisteistä vuosina 2019–2025 ja siinä pyritään helpottamaan terveystietojen vaihtoa ja tietoihin pääsyä luomalla yhtenäiset sisämarkkinat terveysdatan hyödyntämiselle.

Sitra työskentelee myös aiheen parissa, paitsi itsenäisenä ja riippumattomana tulevaisuustalona, myös EU-rahoitteisen, 25 maan yhteistoimintahankkeen (Joint Action Towards the European Health Data Space) vetäjänä. Toimimalla kehitystyön keskiössä vaikutamme suotuisasti pelisääntöihin ja luomme suomalaisyrityksille nykyistä parempaa kilpailukykyä, kun toimintaympäristön ennakoitavuus lisääntyy. Samalla haluamme varmistaa digitalisaation ja datatalouden kehityksessä yksilön oikeuksien toteutumisen ja yksilöiden voimaantumisen oman datansa käyttöön. Keskustelemassa on Terveysdata 2030 -projektin päällikkö Markus Kalliola sekä viestinnästä vastaava Maria Nurmi. Lisätietoa Terveysdata-projektista verkkosivuilta: https://www.sitra.fi/aiheet/terveysdata-2030/

Lisäksi kerromme muita tulevaisuustalon kuulumisia, muun muassa uudesta Demokratia ja osallisuus -teemastamme sekä pohdimme uhkaako disinformaatio demokratiaa. Korona-aikana arkemme on siirtynyt entistäkin enemmän verkkoon. Samalla esimerkiksi koronarokotteista käyty keskustelu on osoittanut, että monet mediaympäristön murrokseen liittyvät ilmiöt, kuten disinformaatiokampanjat ja julkisen keskustelun polarisaatio näyttävät edelleen kärjistyneen. Mistä tämä johtuu ja miltä näyttää tiedonvälityksen tulevaisuus? Aihetta valottaa johtava asiantuntija Jukka Vahti Sitran Demokratia ja osallisuus -teemalta.

Tarjoamme kevyttä kasvisiltapalaa ja virvokkeita. Mukaan mahtuu koronarajoitusten vuoksi enintään 20 henkeä. Myös etäosallistuminen on mahdollista. Ilmoitathan, osallistutko etänä vai tuletko paikan päälle, sekä mahdollisen erityisruokavalion. Etänä osallistujille tulee Teams-linkki samana päivänä kuin tilaisuus on.

Ilmoittautumiset to 16.9. klo 15 mennessä Sitran viestintään: samuli.laita@sitra.fi, 040 536 8650.

Posted in tapahtumat.